Cheers, Together!

Кампания за достъпна среда за хората с увреждания!

Представяме ви логото на нашата инициатива. Стикер с нашето лого ще виждате на винените обекти, които са се присъединили към кампанията и са положили усилия, за създдаат достъп за хората с увреждания. И най-важното – там хората с увреждания ще са желани и очаквани гости. Информация кои са тези места и къде се намират ще можете да откриете в специалния регистър, който ще публикуваме тук.

Изтегли логото от тук:

Замисляли ли сте се, скъпи читатели, кое е най-важното, за да се насладите на една прекрасна винена вечер навън? За нас това е правото ни да бъдем заедно с приятелите си. Дори когато животът им е по-труден и по-различен от нашия. Защото, ако трябва да определим виното с една дума, то тя би била “общуване”. Тук сме с нашата приятелка Грета, която е в количка и с която много пъти, когато сме се срещали, не сме успявали да седнем някъде, където можем да изпием чаша кафе или пък вино. Така е и с другите хора с увреждания – опитайте да намерите място, където количката може да влезе в заведението, да не говорим за тоалетната . Решихме да опитаме да променим нещо. Първо мисленето, а после и обкръжаващата ни действителност. Днес ви представяме инициативата на The Wine Inside в подкрепа на изграждането на достъпна среда за хората с увреждания “Cheers, together!”

Каним всички, които желаят да се включат в инициативата “Cheers, together!”!, да ни пишат на: info@thewineinside.com. Ще се радваме, ако с нас се свържат и доброволци, които биха искали да ни съдействат при проверката на обектите, заявили готовност да станат част от инициативата и наличие на достъпна среда. Сами трудно бихме достигнали навсякъде. Но заедно можем да направим промяната! Да си кажем “Cheers, together!”!

Инициативата Cheers, together! се подкрепя от:

 


 

Grape Central е първият винен обект в София, който вече е част от кампанията на The Wine Inside за осигуряване на достъпна среда за хората с увреждания “Cheers, together!”. Създателите на емблематичният столичен винен бар са помислили за клиентите си в неравностойно положение още с проектирането на неговия интериор. 

Още с проектирането на винарната, идеята на собствениците на ВИ „Вила Мелник“  е тя да е отворена за посещение всеки ден, без изключение. В този контекст архитектурният проект осигурява достъп до всяка точка от технологичния процес, включително за хората с двигателни или други затруднения

Комплексът Винарска изба “Сопот” съществува от 2013г. Разположен е в Стремската долина, между градовете Сопот и Карлово.  Лозовите насаждения са около 170 дка, основно с Каберне совиньон и Мерло. Технолог  на винарната е Георги Чорбаджаков.

Избата е оборудвана със съвременна техника от Италия,Франция и България, а също така и със собствена лаборатория. Още с появяването си на „Винария 2014“ в Пловдив, печели златен медал и много почитатели.