The Wine Inside на две години – има още какво да видите!

Отново е Денят на будителите – рожденият ден на The Wine Inside. Как и защо започна всичко, можете да си припомните тук.  Но как бих искал да продължи, ще прочетете сега. Обещавам текстът да е кратък и да не ви отнеме повече време, отколкото бихте отделили, за да ми напишете кратка е-картичка.

 

Ако приемем, че година-две са подходящ период за отлежаването на едно хубаво вино, надявам се, че това време е достатъчно и за узряването на няколко добри идеи. И така, какво ново ще опитам да направя, с помощта на приятели и съмишленици, през следващата The-Wine-Inside година:

 

Винен клуб „The Wine Inside“

 

Хората с идеи трябва да общуват. Хората с винени идеи трябва да общуват още повече. Има много места, където това може да се случи. Винени форуми, винени барове и магазини, специализирани дегустации, винени вечери… Но трябва да има и едно място, където, поне за час-два, да можеш понякога да избягаш от суетата на ежедневието и да се почувстваш „сред свои“. Да разговаряте, да обсъждате идеи, да кроите планове, да търсите решение на проблеми и да се впускате в нови начинания, които, дори и рисковани или понякога осмивани , могат да ви доведат до неподозирани винени открития. Да, в този винен клуб може би ще има каузи и битки, в които куражът и решимостта трябва да произлизат от духа, а не виното. Но нима не е така и в живота?

 

Винени пътешествия с „The Wine Inside“

 

Не ги наричам „туризъм“. Наричам ги пътешествия. Разбира се, сърцето на тези пътешествия ще бъде свързано с винения клуб. Но няма да е негов монопол. Очакват ни срещи с виното и с хората, които стоят зад виното. С културните традиции и обичаите, с уникалността на местната кухня. Да, виното, както и книгата, е инструмент на познанието. Но този инструмент има смисъл само, ако може да те доведе до човека. Да ти покаже душата му, да ти разкрие и мечтите, и страховете му. За да можеш да решиш дали да го подкрепиш или да се оттеглиш. Не мислете, че пътешествията са лесно занимание – отговорността не е малка! Никога не се знае къде могат да те отведат, защото всяко пътуване, освен в пространството, е и към себе си…

 

Каузата „Българско вино“ чрез „The Wine Inside“

 

Неподозирани са дипломатическите способности на една бутилка хубаво българско вино. Понякога то може да „разкаже“ за страната ни много повече от цяла правителствена или парламентарна делегация. И, уверявам ви, ще го направи по далеч по-приятен и увлекателен начин. И ако всички сме убедени в достойнствата на българските вина, защо да не опитаме да убедим и други в нашата кауза! Стойностни хора, които са авторитети за много други хора. Наречете ги посланици, наречете ги мисионери или апостоли на българското вино. Аз пък ще ги нарека „разказвачи“. И ще се опитам да намеря такива достойни хора по света и ще се опитам да ги убедя, че разказът за българското вино е красив и автентичен – като самото него. Имаме още какво да свършим…

 

 

*Снимка към публикацията: „Пиянството на Ной“, Андреа Пизано, XIV век, Музей към Катедралата на Флоренция