Винен клуб “The Wine Inside” представя: Премиерите на “Шато Бургозоне” с Биляна Маринова!

Лятото е към края си, но новият сезон пред Винения клуб на The  Wine Inside вече чука на вратата. По традиция, търсим собствен ракурс към темите, които представяме, и поставяме акцент не само върху вината, но и на хората, които стоят зад тях. Към „Шато Бургозоне“ имам особен сантимент. Това е първата българска изба, която, преди много години, след поредица от разочарования, ми върна увереността, че България може да прави вина на световно ниво. Затова и докато с членовете на Асоциацията на независимите лозаро-винари обикаляхме това лято Тоскана, с Биляна Маринова решихме да представим пред Винения ни клуб “белите” премиери на избата. Биляна е завършила финанси в Брюксел. След професионален опит в банковия сектор в Люксембург, се посвещава на семейния винен бизнес. Задълбочава квалификацията си с MBA “Wine&Spirits” в Бордо и се завръща в България, за да започне отново да пътува – като Директор „Развитие на нови експортни пазари“ в „Шато Бургозоне“. Тя ще ни разкаже за философията и стилистиката на специалните им серии. А повечето от представяните вина публиката ще може да види чак на предстоящото “ДиВино” в края на ноември.

 

Избата е разположена до гр.Оряхово, на склоновете по брега на река Дунав, с изглед към остров Есперанто. Винарната получава името си от римска крепост, изградена на древния римски път Via Istrum. През вековете регионът се слави като един от главните винарски райони. Всички вина на “Бургозоне” се правят от собствени лозя и чрез ръчна беритба. В резултат на “канопи мениджмънт”, т.е. контролиране на количеството и качеството на гроздето посредством ръчни операции като прореждане на гроздовете, обезлистване и др. добивите са лимитирани и гроздето е от най-високо качество.

 

Какво ще дегустираме:

 

1. “Форт Бургозоне” Шардоне&Мускат 2017 (първо представяне пред публика)

 

2. “Шато Бургозоне” Вионие 2017

 

3. “Шато Бургозоне” Совиньон блан 2017

4. “Кюве Ева” 2017 (първо официално представяне пред публика)

5. “Ирис бяло” 2016 (първо представяне пред публика)

6. “Шардоне Барик” 2016 (първо представяне пред публика)

 

По традиция, на всяка клубна сбирка подаряваме и книга! Един от вас, определен с томбола, ще си тръгне с: “Винена афера” от Питър Мейл, (автор на „Френски уроци” и „Добра година”), предоставена ни от нашите партньори от DiVino!

 

 

Събитие: Сбирка на Винен клуб The Wine Inside.

Тема: Премиерите на “Шато Бургозоне” с Биляна Маринова!

Дата: 20 септември 2018 (четвъртък)

Място: Elvinos – Wine Boutique, ул. „Пирин“ 89, София (в близост до МОЛ България) Вж. на картата тук.

Час: 19:00-20:30

Вход: 10 лв. (заплащат се на място, на касата на магазин Елвинос)

Задължителна резервация: чрез лично съобщение през фейсбук страниците на  The Wine Inside или на Елвинос, на е-майл: south@abv.bg или на тел: 0888931718.

Следете новините и на фейсбук страницата на събитието!