Grape Central се присъедини към инициативата “Cheers, together!”

grape стикер

Grape Central е първият винен обект в София, който вече е част от кампанията на The Wine Inside за осигуряване на достъпна среда за хората с увреждания “Cheers, together!”. Създателите на емблематичният столичен винен бар са помислили за клиентите си в неравностойно положение още с проектирането на неговия интериор. Тази философия се споделя и до днес. Така че, след като се уверихме, че приятелите ни в количка са добре дошли – не само чрез достъпната среда, но и с добра дума и приветлива усмивка, ние от The Wine Inside връчихме на Grape-a стикера на инициативата.


Ако и вие притежавате или управлявате винено място – изба, бар, ресторант, магазин и пр., можете да се присъедините и вие. Какво е необходимо, за да станете част от инициативата на The Wine Inside “Cheers, together” ?:

Най- важното е да вярвате, че хората с увреждания имат равни права и достойнство с всички останали и че достъпността до вашия обект е едно от тях. Не забравяйте, че всичко започва с добрата воля!

Да създадете елементарни условия, които да позволяват до вашия обект да се достигне с количка, без да се налага да се преодоляват стълби и други прегради. И, да, добре би било и тоалетната да е съобразена като площ и вратата ѝ да е достатъчно широка, така че да може да се влезе в нея с количка. Има, разбира се, нормативна база и утвърдени стандарти, и на всички, които имат въпроси, можем да изпратим нужната информация.

Да ни пишете в нашата фейсбук страница или на info@thewineinside.com, за да можем да ви връчим или изпратим стикера с логото на инициативата и да ви включим в специалната секция в сайта ни, която ще съдържа база данни за участващите обекти. Ние вярваме, че вашата добронамереност заслужава нашата подкрепа и ще се опитваме да ви популяризираме с целия ресурс, с който разполагаме като специализирана винена медия.

Пишете ни и ако искате просто да подкрепите и популяризирате инициативата като доброволец – имаме нужда от апостоли във всяко кътче на страната!

Заедно можем да направим промяната!