Винарска изба “Сопот” се присъедини към инициативата “Cheers, together!”


Винарска изба “Сопот” вече е част от кампанията на The Wine Inside за осигуряване на достъпна среда за хората с увреждания “Cheers, together!” .

Комплексът Винарска изба “Сопот” съществува от 2013г. Разположен е в Стремската долина, между градовете Сопот и Карлово.  Лозовите насаждения са около 170 дка, основно с Каберне совиньон и Мерло. Технолог  на винарната е Георги Чорбаджаков.

Избата е оборудвана със съвременна техника от Италия,Франция и България, а също така и със собствена лаборатория. Още с появяването си на „Винария 2014“ в Пловдив, печели златен медал и много почитатели. Следват още четири златни медала за червени вина и два сребърни – за Розе от Каберне совиньон.

През 2014г към винарската изба се открива и къща за гости “Трагата”, чиято хотелска част се състои от 6 стаи и 2 апартамента. Всички стаи са оборудвани с просторни баня и тоалетна, климатици, LCD телевизори и кът за сядане. Апартаментите се състоят от спалня и всекидневна с оборудвана малка кухня, с вградени всички необходими електрически уреди и прибори.

Уютният ресторант, обзаведен в стар градски стил от началото на ХХ век, предлага разнообразна храна, приготвена от гарантирано качествени продукти по най-съвременни технологии.


Ако и вие притежавате или управлявате винено място – изба, бар, ресторант, магазин и пр., можете да станете част от инициативата на The Wine Inside “Cheers, together” ?

Пишете ни в нашата фейсбук страница или на info@thewineinside.com, за да можем да ви връчим или изпратим стикера с логото на инициативата и да ви включим в специалната секция в сайта ни, която съдържа база данни за участващите обекти. Ние вярваме, че вашата добронамереност заслужава нашата подкрепа и ще се опитваме да ви популяризираме с целия ресурс, с който разполагаме като специализирана винена медия.

*На снимката :  Иван Семков, управител на къща за гости “Трагата”