The Wine Inside и Growth Zone представят: “Боровица” – „оранжевите“ пионери!


Традиция е членовете и гостите на Винения клуб на The Wine Inside да участват в събития, които са по-различни от това, което обичайно може да се случи на една традиционна винена вечер. Винаги се стремим да търсим новите тенденции, различния аспект, ексклузивното преживяване.  Затова и напоследък организираме клубни вечери по-рядко, но пък с всяка от тях може да се каже, че изминаваме една малка, но решителна стъпка по стръмния път към изграждането на винената култура у нас. Сега, обаче, от The Wine Inside, съвместно с нашите партньори от Growth Zone, ви каним на 30 октомври, сряда, от 19:00 ч. на една дегустация, която е без прецедент и, по обясними причини, може би никога няма да се повтори.


Във времена, в които „оранжевото“ е на мода, да се завърнем към „началото“ и да опитаме в една вертикална дегустация оранжевите вина на пионерите в България – изба „Боровица“, стартирайки от далечната 2008 и пътешествайки през годините чак до последната реколта – 2018, и то представени лично от енолога Адриана Сребринова, е нещо, което не можем да дефинираме по друг начин, освен като „изключително“. Доста време отне организацията на това събитие, но сме убедени, че и усилията, и търпението си заслужават.


Ще си поговорим както за началото – преди повече от 10 години , така и за философията на изба „Боровица“ – да бъде винаги по-различна, по-смела, по-експериментална, понякога далеч от конюнктурата на пазара, но винаги верни на себе си – качество, оценено през годините от истинската винена публика. Ще си поговорим, разбира се, и за д-р Огнян Цветанов, който заедно с Адриана изгради тази философия на независимост и принципност – към хората и виното. И за неговите прекрасни естествено пенливи вина, едно от които (Ogy’s Dream) ще можем да опитаме на събитието.


Няколко думи и за партньорите на The Wine Inside в това събитие – Growth Zone. Едно ново клубно пространство в центъра на София, което е създадено от млади, посветени на виното хора, стремящи се да предложат на винените ценители онзи комфорт и уют, който да им предостави възможността да общуват пълноценно.


И така, обратното броене започна! Какво ще дегустираме (всички вина са в стриктно лимитирани партиди):


  1. Borovitza Orange 2008 – 100% Шардоне, партида от 403 бут.
  2. Borovitza Orange 2010 – 100% Шардоне, 367 бут.
  3. Borovitza Ogy’s Dream 2011 – естествено пенливо вино.
  4. Borovitza Orange 2012 – 100% Шардоне, 367 бут.
  5. Borovitza Sunset Orange 2013 – 80% Шардоне, 10% Совиньон Блан, 10% Мускат – 234 бутилки.
  6. Borovitza Orange 2014 – 100% Шардоне.
  7. Borovitza Orange Garden 2016 – 100% Шардоне, 387 бут.
  8. Borovitza Orange Garden 2017 – 100% Шардоне, 420 бут.
  9. Borovitza Orange Garden 2018 – 100% Шардоне.

Количеството е дегустационно – 50 мл. След края на дегустацията гостите ще имат възможност да закупят ограничени количества от вината на преференциална цена.

Какво: Клубно събитие-дегустация “Боровица” – „оранжевите“ пионери!”

Кога: 30 октомври, сряда, 19:00-21:00 ч.

Къде: Growth Zone, София, ул. Цар Асен № 92-94. (вж. на картата)

Вход: 30 лв. (заплащат се в Growth Zone)

Поради силно лимитирания брой на местата препоръчваме да се възползвате от възможността за предварителна продажба.

За информация: фейсбук страниците на The Wine Inside  и Growth Zone и на тел. 088 200 9960.

За последни новини следете и фейсбук страницата на събитието.