Discover.Vino World 2018: Време за Велики географски винени открития!

Наближава едно от най-интересните събития във винения календар през годината – Discover.VINO World 2018, на 11 и 12 май, петък и събота, в Интер Експо Център в София, зала 5. Това е второто издание на изложението за чуждестранни вина, представени в България, с възможност за дегустация на над 600 вина от всички винарски региони на света. За философията и създаването на формата Discover.VINO World можете да си припомните от интервюто с основателя на DiVino – Емил Коралов.

 

Какво да очакваме от Discover.VINO World 2018? Изложението ще представи вина от Европа, Америка, Австралия, Нова Зеландия и Африка. Виненият глобус е разделен на основни зони по географски принцип: Франция, Италия, другите страни от Европа: Испания, Португалия, Австрия, Германия, Гърция, Турция и Македония; Новия свят. Други две секции ще поставят акцент върху два типа вино с процъфтяваща пазарна роля в света: пенливи вина и розе.

Форумът е задължителен за професионалистите от бранша. Добрата ориентация – не само в актуалната картина на пазара, но и във винените тенденции, са фактор, който може не само да създаде нови полезни партньорства, но и да даде сериозно предимство пред конкуренцията. Но да оставим професионалистите. Те знаят как да подходят. А и в The Wine Inside винаги сме се интересували най-вече от емоцията на отделния винен ценител.

Богатата винена колекция може доста да ни обърка, пропускайки наистина ценни находки, ако преди това не сме се подготвили с уточняване на “системата” си на дегустиране, съобразно предпочитанията си към определен регион, сорт или стил вино, което искаме да опитаме. Събитието е двудневно, така че хвърляйте по едно око към публикациите на приятелите си във социалните мрежи – те могат да са ви от полза със своите винени открития. А и вие върнете жеста, като им споделите своите! Така де – да не сме само консуматори – и на вина, и на идеи, а да бъдем и повече съмишленици на каузата развитие на винената култура.

И все пак, тези съвети за предварителната система за дегустация на Discover.VINO World 2018 приемете с едно наум. Защото това е пътешествие, в което е важно собственото ви изживяване и удоволствието от събитието. Така че, подобно на разходката в някое прекрасно средновековно градче, понякога и на винените събития си струва просто да се впуснете без посока в тесните му “улички”, губейки се от първоначално планирания маршрут, но пък наслаждавайки се на неповторимата му автентичност.

Повече за Discover.VINO World 2018 можете да научите тук.

И за да е пътешествието още по-вълнуващо, един от читателите на The Wine Inside ще спечели покана за двама за Discover.VINO World 2018! Как – вижте на нашата фейсбук страница!

Вдигайте котва – отплаваме!