Много неща в държавата се объркаха – политическа нестабилност, задаваща се мигрантска криза, нова ковид вълна, горски пожари и какво ли още не… Нямаше да бъде справедливо, ако на този фон не се бе появило нещо ново, хубаво и интересно. Нещо, което да ни позволи да гледаме на заобикалящата ни действителност с философско спокойствие, житейски оптимизъм и споделени с приятели позитивни емоции. Представяме ви новите вина на The Wine Inside – серията Inside Story!

Идеята

Пред всеки човек стои предизвикателството да прави своите открития. В подобно пътешествие е важно екипът да е надежден, доказан и талантлив. Затова с огромен ентусиазъм се свързах с един от големите ни винени виртуози – енологът на „Старо Оряхово“ Симо Симов. Няма винен любител, който, опитвайки неговите произведения, да не ги е запомнил завинаги. Симо, с присъщия си авантюризъм, се посвети на идеята – да направим нови вина, които в пълна степен да изразяват концепцията на The Wine Inside, уникалността на Черноморския тероар, майсторството на енолога и доказания капацитет за производство на класни вина на изба „Старо Оряхово“.

И така, в първите дни на благословения месец май, се затворихме със Симо във винарната и целенасочено, внимателно и отговорно експериментирахме с десетки проби и варианти, за да получим идеалните купажи – отговарящи на представата ни за това какви трябва да бъдат вината. Резултатите ни изпълниха с вдъхновение. През следващите дни отново дегустирахме, за да се убедим в избора си. Началото бе поставено. За визията, без никакво колебание, се доверихме на друг класик – в създаването на винени етикети – Йордан Желев от The Labelmaker.

Брандът

Inside Story се оказа чудесна находка! Не само заради съчетанието на ключови думи от брандовете The Wine Inside и White/Rose Story на „Старо Оряхово“. Inside Story носи посланието за общуване между приятели, за споделянето на истории и преживявания, които осмислят дните ни по най-пълноценен начин, за спомените, които ни карат да се усмихваме дълго след някое вълнуващо изживяване. Виното е инструмент за социализация. При това по един съвсем непосредствен и същевременно много интимен начин. Това е сентенцията на Inside Story – но тя остава отворена, тъй като ще бъде дописвана и обогатявана от всеки, докоснал се до вината ни.

Дървото, което е централната фигура върху етикета, е древен символ на живота в много митологии. Но ние му придаваме и един съвременен прочит. То е символ на устойчивост и здрава връзка със земята. С поникването на неговите листа започва пролетта и новите надежди за топло и приключенско лято. А многобройните багри на есенните ни му листа носят пъстротата на летните ни емоции. И с отлитането на всеки есенен лист по широкия свят отлита и някоя от историите, които сме преживели. Накъде то ще се понесе и къде ще намери пристан вече е извън нашата власт. И това е чудесно!

Вината

Исках вината да бъдат нови като концепция и изпълнение. Да изразяват в пълна степен потенциала на Симо и „Старо Оряхово“ като се различават от това, което винената публика познава до момента като произведения на избата, и същевременно да предоставят едно ново изживяване на читателите и приятелите на The Wine Inside. Заложихме на три вина – два бели купажа – класическия Шардоне и Совиньон блан и експериментален – Врачански и Варненски мискет и, разбира се, едно розе  – от Пино ноар. Реколтата е 2020. Всяко от вината е в лимитирана серия от по 300 бутилки.

Inside Story Шардоне и Совиньон блан 2020 – класически купаж от два от най-популярните международни бели сортове. Лимитирана серия от 300 бутилки. Свежо и балансирано, това вино чудесно се съчетава с риба и птиче месо.

Inside Story Врачански мискет и Варненски мискет 2020 – експериментален купаж от два от най-ароматните български бели сортове. Лимитирана серия от 300 бутилки.  Запленяващи мискетови аромат и прекрасна свежест, това вино е прекрасен аперитив и чудесно се съчетава със салати, ястия със скариди, азиатска кухня и рибни блюда.

Inside Story Розе от Пино ноар 2020. Лимитирана серия от 300 бутилки. Стилно и елегантно розе, което позволява да го комбинирате с широк спектър от ястия, плод на вашето кулинарно въображение, както и с изискани леки десерти.

Къде да ги намерите?

Вината могат да бъдат поръчани онлайн от Randi.bg, както и закупени от магазина им на ул. „Нишава“ 4 в София, на промоционална цена от 14.99 лв. При поръчка над 4 бутилки, които можете да комбинирате по желан от вас начин между трите вида, доставката на територията на цяла София е безплатна.

Поръчайте Inside Story Шардоне и Совиньон блан 2020.

Поръчайте Inside Story Врачански мискет и Варненски мискет 2020.

Поръчайте Inside Story Розе от Пино ноар 2020.