Португалия: вино, фадо и поезия!

При огромен интерес премина специалната вечер “Португалия – поезия & вино”, реализирана по идея на The Wine Inside, съвместно с Португалското посолство в София, Португалския културен и езиков център “Камойнш София” и Bulluso Wines – вносител на португалски вина . Десетки почитатели на португалската култура и вино, сред които членове на Винения клуб на The Wine Inside, както и изучаващи португалски език в “Камойнш София” се насладиха на подбрани вина и стихове от класически португалски поети.Събитието бе официално открито от Н. Пр. г-жа Елена Коутиньо, Посланик на Португалия в България, а дейността на Португалския културен и езиков център и неговата издателска програма представи г-жа Анаиза Гордино – директор на “Камойнш София”. За португалските вина и региони разказаха Станимир Михайлов от Bulluso Wines и Николай Паунов от The Wine Inside . Гостите на вечерта се насладиха на португалската поезия в оригинал и на български език, представена от Мартина Герджилова – преподавател в специалността Португалска филология в Софийския университет “Св. Климент Охридски”.

На фона на португалски стихове и романтично фадо, бяха дегустирани вина от три португалски винени региона – Minho, Dao i Douro, съчетани с хапки, акцентиращи на традиционната португалска кухня.

По традиция за клубните вечери на The Wine Inside , в края на вечерта бяха изтеглени чрез томбола измежду всички гости щастливците, които си тръгнаха с представените книги.

Успехът на събитието и настояването на гостите ни провокират да се замислим за втора португалска вечер, посветена на портвайна. Очаквайте скоро добри новини по темата!

Специален бонус за читателите на The Wine Inside : Чуйте как звучи португалската поезия на български език в рубриката “Хора и традиции с Николай Паунов” по БНР, в изпълнение на поетесата и водеща на Нощния блок но Програма Хоризонт Станислава Пирчева – Ава!