Вината “Inside Story” – вече и в най-добрия семеен хотел в Кюстендил – “Рамира”

Лятото идва, а с него и емоциите от пътешествията, почивката и забавленията. И въпреки че традиционно поглеждаме към морето, има още много интересни дестинации, които си струва да бъдат посетени. Сред тях е и красивият град на черешите – Кюстендил. Регионът предлага редица възможности не само за релакс и спа-процедури за културен туризъм – Кюстендил е и градът на Владимир Димитров – Майстора – с най-голямата експозиция от негови творби в галерията в центъра. Съвсем близо до галерията е и уютния семеен хотел „Рамира“. В прекрасната градина на неговия ресторант вече можете да се насладите и на цялата серия от вината на The Wine Inside – “Inside Story” – съвместен проект на енолога на „Старо Оряхово“ Симо Симов и блогъра Николай Паунов.

Вече 11 години семеен хотел „Рамира“ е фокусиран върху качеството и вниманието към детайла във всеки един компонент. За Ани, Живко и сина им Влади най-ценното в работата им е, че повечето от клиентите, дошли по работа в Кюстендил, след престоя си в хотела се завръщат със семействата си за почивка. Много от тях вече са семейни приятели, които ги посещават ежегодно.

Ресторантът на хотела е емблематично място – не само за гостите, но и за кюстендилци. Наред с традиционната кухня, след години пътешествия по света, Живко взима най-добрите световни примери, които да включи в менюто си. Разбира се, като във всяко семейство, решенията се взимат след обсъждане и дори спорове, докато се достигне до общо съгласие. Някои принципи, обаче, са заложени още от първия ден – да се разчита основно на местни продукти и да се предлагат само български вина – с все по-голям фокус към вината с минимална енологична интервенция.

Скоро е Празникът на черешата (24-25-26 юни 2022 г.). И дори да посетите Кюстендил само за ден, заслужава си да се насладите на един обяд в ресторант „Рамира“. Менюто всеки ден е различно и сезонно – вкусно приготвено и с прясно доставени продукти от региона. И разбира се – с бутилка “Inside Story”!