„Регион“ – национална гордост!

Старият Несебър. Сигурно вече двадесетина години в края на всяко лято се наслаждавам там на топлите слънчеви лъчи, предшестващи есента. Гидовете припряно развеждат отегчените групи туристи из тесните калдъръмени улички, спирайки се пред някой от десетките старинни храмове или обръщайки им внимание на елементите от традиционната градска архитектура. Всеки инстинктивно търси сянката и чака да обявят свободно време, за да се поразходи и да поразгледа наоколо. Класическа картина в градче-паметник на ЮНЕСКО, в която мнозина се опитват да припечелват от това, което други – векове по-рано, са изградили. Но не съвсем… Защото в Стария град, сред безбройните сергии, предлагащи ви всичко, каквото не трябва, сред накацалите по крайбрежието ресторанти с надути цени и основен специалитет „морска гледка“, се крие едно автентично и оригинално винено място, което ще ви накара да се гордеете не само с историята, а и със съвременниците си – хората, които са го създали. Няма крещяща реклама и никой няма нахално да ви дърпа от улицата, за да влезете. Трябва сами да го откриете. Представям ви Винен магазин и бар „Регион” .

 

 

На пръсти се броят винените места – не само в България, а по света, в които съм оставал толкова впечатлен от вниманието към всеки детайл и отношението към посетителите. Философията да се предлагат само български вина, фокусът върху предимно малки и семейни изби, прецизността при селекцията от вина от различните винени региони на България, обуславящи и името на мястото, адекватното ценообразуване, оригиналният интериор и невероятната уютна вътрешна градина, в която можете да се насладите на избраното вино с изискани мезета… Не ми е в стила текстовете ми да звучат рекламно, но в случая нямам притеснение, тъй като дори спестявам някои детайли, които ще имате удоволствието сами да ги откриете.

 

 

Всъщност, да си призная, имах известни колебания дали да напиша този материал. Борих се с изкушението да си пазя това местенце – за себе си и приятелите, за да не изпитвам разочарованието догодина, живот и здраве, като отида, да не мога си намеря свободна маса в градината. Но бързо прогоних тези егоистични мисли, защото едно истинско произведение на изкуството не трябва да се крие и затваря в частни колекции. А и хора като Ани и Панайот, които стоят зад този семеен проект, трябва да бъдат категорично подкрепяни от винената ни общност.

 

 

Младото семейство Ани и Панайот Георгиеви – усмихнатото лице на “Регион”

 

Ами, това е. Разказах ви. Есента идва, но пък едно късно море винаги звучи добре. Ако ли пък не – догодина. В Стария Несебър ще ни очаква едно уютно винено място за интересни срещи и незабравими разговори – „Регион“.