Представяме ви първото вино от поредицата The Wine Inside Barrel Selection!

Планирахме това да се случи преди около три-четири години, но предпочетохме да дадем приоритет на клубните сбирки, дегустациите и срещите с българските енолози. Сега ситуацията е малко по-сложна и в следващите месеци ще предложим на клубните членове и приятелите на The Wine Inside няколко вина от български производители, които избираме заедно с енолозите на избата. Заложихме на следните принципи:

Вината да са произведени от собствено грозде и да отразяват изявата на тероара и почерка на енолога. Да имат интересно развитие в бъчвата и впоследствие в бутилката. Затова не избираме най-скъпото вино на избата, което публиката, която се интересува от българско вино, така или иначе познава. Искаме да изненадаме.

Сериите са стриктно лимитирани – само една бъчва или общо 300 бутилки с работен етикет. Всяка от бутилките е индивидуално номерирана и подписана от енолога на избата и от основателя на винения блог The Wine Inside.

Залагаме на клубния принцип – чрез лимитираните вина искаме да провокираме интереса на ценителите към работата на енолога и другите вина на избата. Това означава, че до клубните членове и съмишлениците виното трябва да достигне на по-добра, а не на завишена цена. Избата трябва да има какво да покаже освен лимитираното вино, което сме избрали.

Представяме ви първото вино от поредицата The Wine Inside Barrel Selection – Шардоне 2016 от Винпром Свищов. Енолог – Тихомир Петров, когото читателите на The Wine Inside вече добре познават от страниците на блога. Гроздето е от лозовите масиви в местността „Совата“, а виното отлежава 6 месеца в нова френска бъчва № 86.

Виното може да бъде закупено на промоционална цена от 9.90 лв. единствено от партньорите ни от Randi.bg от този линк.

*При поръчка на 6 бутилки доставката е безплатна за територията на София.