Винените пътешествия – една от дейностите, които планирахме още от създаването Винен клуб към The Wine Inside, направиха своя дебют. Първата ни дестинация бе кратка – Виа Винера, Карабунар. Но крачката е голяма. Защото  отразява концепцията ни за посещения в избите на малка, но мотивирана и просветена група, която не просто ще опознае хората, лозята, избата, вината и всичко онова, което стои зад създаването им, но и на свой ред ще популяризира сред своя приятелски и почитателски кръг това, което е стойностно и си заслужава да бъде опознато и опитано. Казано накратко – стремим се към “устойчиво развитие” в изграждането и популяризирането на винената култура и в подкрепата за българските изби. И докато намираме съмишленици в тяхно лице, ще продължаваме да го правим!

 

 

Трябва да признаем, че това е път, който трябва да бъде изминат заедно. Приемането на Винените клубове не просто като спорадични посетители и еднократни клиенти, а като партньори, които помагат на избите да изградят дългосрочна перспектива при формирането на общност от ценители, е предизвикателство, което дълго време бе подценявано, а дори и към настоящия момент не можем да кажем, че е преодоляно. Често пъти усилията да се достигне с едни 5 кашона до определен престижен ресторант (без значение каква ще е по-нататъшната съдба на виното там) са многократно по-големи, отколкото да се достигне с по 1-2 бутилки до стотици, и дори хиляди, индивидуални ценители.

За щастие, тази нагласа като че ли започва постепенно да се преодолява. Във винената сфера навлизат все повече млади, образовани и модерно мислещи мениджъри и специалисти, способни да дадат още по-силен тласък в развитието на българското вино. Малко по-сериозни размисли от тези, подхождащи на един чудесен винен тур, но това е The Wine Inside – покрай приятните и весели неща винаги държим да споделим важното и сериозното… А интересни срещи и позитивни емоции във Виа Винера през този слънчев съботен ден – колкото искате! Всъщност нека кадрите сами да ни разкажат.

Сред лозята:

 

И в избата:

 

 

И това не е всичко: вижте и видеорепортажа, направен от Борис Вардев – един от членовете на Винения клуб на The Wine Inside тук.

***

The Wine Inside изразява благодарност на Анастасия Казакова за предоставените кадри от събитието!