Младите български енолози: „Помагаме си и напредваме заедно!“

 

При огромен интерес премина първата сбирка на Винен клуб “The Wine Inside”, посветена на младите български енолози. Повече от 50 души се събраха на 2 март 2018 г. в столичния Wine Boutique Elvinos, за да станат част от създаването на Винения клуб и да се срещнат с трима млади енолози – Мария Стоева от „Братанови“, Елизабет Портева от „Бендида“ и Свилен  Георгиев от „Малката звазда“, представени от Николай Паунов от The Wine Inside.

 

 

 

 

Всеки от тримата енолози бе селектирал по четири свои вина от лимитирани партиди, които членовете на Винения клуб и гостите на събитието дегустираха в рамките на дискусията, в която Мария, Елизабет и Свилен разкриха философията си за търсената стилистика на своите вина, работата с местните сортове и изява на тероарните вина, перспективите пред българското винопроизводство и винения туризъм.

 

 

Екслузивно за членовете на Винения клуб бе премиерата на „Мавруд 2015“ (лимитирана серия от 700 бутилки) на изба „Братанови“, както и две предпремиери – „Бендида Врачански Мискет 2017“ (лимитирана серия от 800 бутилки) и „Бендида Розе Рубин 2017“ (лимитирана серия от 3000 бутилки).

 

 

„Нашето поколение е различно – ние не крием нищо един от друг. Споделяме си и за успехите, и за разочарованията си, обсъждаме вината, които правим, помагаме си и напредваме заедно“ – разкриха младите енолози разбиранията си за пресечните точки между конкуренцията и професионалното развитие. А за всички, които обичат и подкрепят българското вино, тази нова философия вдъхва надежда, че пред българските изби предстоят още по-добри години!

 

 

След жребий измежду членовете на Винения клуб „The Wine Inside“, изтеглен от Елизабет Портева, Анелия Павлова си тръгна с емблематичното издание  „Wine Folly“ –  пътеводителят на Маделин Пукет и Джъстин Хамак, една чудесна енциклопедия за виното, предоставена от нашите партньори от „ДиВино“:

 

 

Очаквайте скоро информация за следващите събития на Винен клуб „The Wine Inside“. А повече за биографиите на тримата млади енолози и представените от тях вина можете да прочетете тук.