„Боровица“ те предизвиква – създай свое авторско вино при нас!

Една от най-добрите ни, разпознаваеми и занаятчийски изби – „Боровица“, в лицето на нейния енолог Адриана Сребринова, отправя интересно и предизвикателно предложение към младите български енолози –  да създадат в „Боровица“ свое авторско вино. За целта избата ще осигури безвъзмездно всичко необходимо на младите таланти – грозде, оборудване, помещения, бъчви…

Целта на Адриана Сребринова е да насърчи младите енолози да имат куража да експериментират и да изразят своята философия към виното, необременени от традиционната линия на избите, в които са или биха били ангажирани, или пък пазарните съображения на собствениците. По този начин значително се скъсява времето, в което младите специалисти имат възможността да получат доверието да създадат едно вино такова, каквото то живее в собствените им идеи.

При успех този проект – експеримент не само може да ни открие новите винени таланти в младото поколение енолози, но и да се утвърди като модел на работа и в други български изби. А какво по-хубаво от това!

The Wine Inside, като медиен партньор на инициативата, ще проследи нейното развитие ще ви информира за хода ѝ, както и подробно ще ви запознае с младите енолози, които станат част от проекта, и вината, които те ще създадат.

За повече информация, запитвания и записване, младите енолози могат да се свържат директно с Адриана Сребринова на:

Тел.: 0887806200

e-mail: maxxima555@yahoo.com

А вие си припомнете интересния ни разговор с Адриана Сребринова, с която някои от членовете на Винения ни клуб на The Wine Inside имаха удоволствието лично да се срещнат и да разговарят при неповторимата клубна вечер „Оранжевите пионери“, на която дегустирахме 10 реколти от оранжевото вино на „Боровица“