Винен бар “Регион” вече е част от инициативата “Cheers, together!”

регион стикер

В древния град Месамбрия Понтика, днес познат като Стария Несебър, продължава да се пише история. Винен бар “Регион” е първият обект, който се присъедини към инициативата на The Wine Inside “Cheers, together”. Регион вече получи стикера си, който показва на хората с увреждания и техните приятели, че в това уютно място те са желани гости!


След като първата стъпка е направена, сме още по-решени да продължим да популяризираме кампанията. Ако притежавате или управлявате винено място – изба, бар, ресторант, магазин и пр., можете да се присъедините и вие. Какво е необходимо, за да станете част от инициативата на The Wine Inside “Cheers, together” ?

Най- важното е да вярвате, че хората с увреждания имат равни права и достойнство с всички останали и че достъпността до вашия обект е едно от тях. Не забравяйте, че всичко започва с добрата воля – ако вие сте готови да ги посрещнете с добра дума и приветлива усмивка, така че да се почувстват не като досадно бреме, а като очаквани посетители, то вече сте изпълнили най-важното условие, за да сте част от нашата обща инициатива!

Да създадете елементарни условия, които да позволяват до вашия обект да се достигне с количка, без да се налага да се мобилизира бригада, която да вдига и носи посетителя нагоре-надолу по стълби и да преодоляват и други прегради. И, да, добре би било и тоалетната да е съобразена като площ и вратата ѝ да е достатъчно широка, така че да може да се влезе в нея с количка. Има, разбира се, нормативна база, която регламентират тези стандарти, и за всички, които имат въпроси, можем да изпратим нужната информация. Но най-важното е в горния абзац. На много от винените места инвестицията за осигуряване на достъпност е наистина минимална и, уверяваме ви, ще ви се възвърне многократно.

Да ни пишете в нашата фейсбук страница или на info@thewineinside.com, за да можем да ви връчим или изпратим стикера с логото на инициативата и да ви включим в специалната секция в сайта ни, която ще съдържа база данни за участващите обекти. Ние вярваме, че вашата добронамереност заслужава нашата подкрепа и ще се опитваме да ви популяризираме с целия ресурс, с който разполагаме като специализирана винена медия.

Пишете ни и ако искате просто да подкрепите и популяризирате инициативата като доброволец – имаме нужда от апостоли във всяко кътче на страната!

Заедно можем да направим промяната!