Очаквайте клубната вечер “Премиерите на Deuce Winery”!


Задава се поредната много силна винена вечер, организирана от The Wine Inside и Growth Zone! След миналогодишния дебютен триумф в София, двамата енолози на бутиковия проект Deuce Winery – Николай Колев и Лало Гешев, ще представят своите вина от новите реколти. И нека бъде музика!


Кои са “Deuce winery”?:

“Deuce winery” е проект на двама енолози и музиканти – Николай Колев и Лало Гешев, които работят заедно и споделят общи идеи през последните 15 години. И освен страстта си към правенето на вино, двамата сме отдадени и на общ музикален проект – рок-банда. Това не само е антистрес терапия, но и ни вдъхновява и зарежда с нови идеи.

Проектът е тясно профилиран във вина, които са в строго лимитирани серии, за да представят съвременния поглед на българското винарство и да заинтригуват нашата публика за такъв тип вина. Заложили сме изключително не само на технологията, на работата на лозето и в избата, но и на визията на продукта. В този аспект, на визуализацията, в проекта има и трети човек – Йордан Желев – the Labelmaker, който изгради визията на “Deuce winery” (прочетете повече тук)


Какво е уникалното при Deuce Chardonnay Double Barrel?:

Виното преминава през два вида бъчви (оттук и името Double Barrel). Ферментира и отлежава 9 месеца в традиционни нови винени бъчви от Американски дъб, като финално  отлежава 47 дни в 200-литрови (53-галонови) бъчви от бърбън, използвани в дестилерията между 6 и 20 години. Всяка бъчва се представя по различен начин, така че е нужно време, за да се разберете истинският ефект върху виното и да се постигне перфектно балансиран резултат. Когато накрая Ники и Лало опитват виното, се убеждават, че процесът на отлежаване с два вида бъчви му е придал допълнителна сложност, облота и текстура. (прочетете повече тук)

Какво ще дегустираме:


Deuce Grenache Rose 2018 – 762 бутилки.

Deuce Chardonnay Barrel Fermented 2017, 997 бутилки, отлежавало 7 месеца в 225-литрови бъчви от американски дъб.

Deuce Chardonnay Double Barrel 2018 – 837 бутилки. Ферментира и отлежава 9 месеца в традиционни нови винени бъчви от Американски дъб, като финално отлежава в 200-литрови (53-галонови) бъчви от бърбън.
Количеството е дегустационно – 50 мл. След края на дегустацията гостите ще имат възможност да закупят ограничени количества от вината на преференциална цена.

Поради лимитирания брой на местата препоръчваме да се възползвате от възможността за предварителна продажба. За информация: фейсбук страниците на The Wine Inside и Growth Zone и на тел. 088 200 9960.

Количеството е дегустационно – 50 мл. Към вината ще бъде предложен занаятчийски хляб и минерална вода. След края на дегустацията гостите ще имат възможност да закупят ограничени количества от вината на преференциална цена.


Какво: Клубно събитие-дегустация “Премиерите на Deuce Winery”

Кога: 14 ноември, четвъртък, 19:00-21:00 ч.

Къде: Growth Zone, София, ул. Цар Асен № 92-94. (вж. на картата)

Вход: 10 лв. (заплащат се в Growth Zone)

Поради лимитирания брой на местата препоръчваме да се възползвате от възможността за предварителна продажба, като ползвате този линк.

За информация: фейсбук страниците на The Wine Inside  и Growth Zone и на тел. 0888 560 669.

За последни новини следете и фейсбук страницата на събитието.


*Снимките на вината са предоставени от The Labelmaker.