Christmas Wine Market 2022 – само ако сте ценители!

Резюмето на тази публикация би ви казало, че на 10 декември от 12 до 19 часа в Централния Военен Клуб в София ще имате възможност да се включите в едно изключително нишово винено събитие и дегустация. Допълнението би било, че го организира сомелиерът Георги Михов. А заключението – че тези, които са били на първото му издание, дори няма нужда да четат нататък. За останалите – продължавам.

Тази част от винената публика, която следи отблизо събитийния календар през годината – и през годините, вече знае, че Жоро Михов по принцип организира събитията си с много мисъл и извън стандартната матрица – вижте по-надолу публикациите в The Wine Inside за някои от тези събития и ще разберете защо винаги с удоволствие сме му медиен партньор. Което отваря голямата тема – „Ако сомелиерите бяха промоутъри“, по отношение на повишаването на винената култура, ала тази тема ще я оставим за друг път. Но че сомелиерската гилдия у нас е в дълг към ценителите и че само отделни фигури като Жоро няма как да създадат необходимата критична маса, ще си го кажем сега.

Сомелиерът Георги Михов: Гилдията все още не е готова да работи с винени авторитети

Premiere Sommelier Market 2021 – животът се завръща!

Wine Women Show 2022 – време беше!

Не се подвеждайте под някак неангажиращото наименование „Christmas Wine Market“. И не си представяйте Коледните базари, на които ще пийнете чаша-две греяно винце, докато хапвате оттук-оттам по някое парченце Коледен щолен. Не че в това има нещо лошо, ако ви допада, но тук изживяването ще бъде от съвсем различен характер.

Събитието е нишово, защото целта му е да фокусира вниманието ви върху по-редки вина и върху вече енотечни реколти от познатите ви вина. С други думи, ще можете да се насладите на вертикална дегустация от по 4-5 реколти вина от различни български производители. Сериозно предизвикателство и за избите, които участват, и за познанията и наблюденията ни върху потенциала за отлежаване на българските вина. За мен, разбира се, най-интересни са именно те – българските вина на изложението, но изборът няма да се изчерпва само с тях – Коледният характер предполага и участието на представители от едни от най-популярните винени региони в света.

Това всъщност е хубаво – аз мисля, че е дошло времето българските вина със самочувствие да се изправят пред именитите си конкуренти в борба за вниманието на винената публика. Може да съм прав, може и да не съм – хубавото е, че имате шанса сами да си създадете мнение. По възможно най-приятния начин – дегустирайки. И при положение, че ще бъдат представени над 200 вина, със съжаление трябва да приемем, че събитието е само в един ден – подгответе се сериозно.

Подробна информация за Christmas Wine Market 2022 можете да откриете на официалната страница.

*Снимката към публикацията е предоставена от Sommelier.bg